Zyskaj do 540 000 zł na wyposażenie swojej gastronomii!
1,2 miliarda złotych czeka na rozdysponowanie pomiędzy mikro, małymi oraz średnimi przedsiębiorstwami z branży HoReCa, które odnotowały spadki obrotów podczas pandemii Covid-19 w 2020 i 2021 roku.
Dowiedz się jakie są wymagania Ministerstwa Funduszy i Polityki Regionalnej, wyślij wniosek o dofinansowanie wraz z potrzebnymi dokumentami, pozyskaj fundusze i wyposaż swoją kuchnię w nowoczesny sprzęt. W osiągnięciu celu pomogą Ci specjaliści z Gastro-Economy.
JAKI JEST CEL KPO?
Celem Inwestycji jest wsparcie przedsięwzięć MŚP mających na celu rozszerzenie lub zmianę profilu dotychczasowej działalności prowadzonej w sektorach: hotelarstwo, gastronomia (HoReCa), turystyka lub kultura, czyli w sektorach najbardziej dotkniętych pandemią COVID-19 w Polsce.
ILE MOŻNA ZYSKAĆ?
Minimalna kwota dotacji wynosi 50 000 zł.
Maksymalna kwota dotacji wynosi 540 000 zł.
Wkład własny wynosi jedynie 10%.
KTO MOŻE OTRZYMAĆ WSPARCIE?
O wsparcie na realizację przedsięwzięć MŚP mogą ubiegać się mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa z sektora HoReCa, turystyka lub kultura, które w latach 2020 lub 2021 odnotowały spadek obrotów w wysokości co najmniej 30% liczony rok do roku.
Wnioskodawca na dzień złożenia wniosku musi prowadzić działalność gospodarczą w sektorze HoReCa, turystyka lub kultura oraz potwierdzić, że na dzień 31 grudnia 2019 lub najpóźniej od 20 marca 2020 r. prowadził działalność gospodarczą w sektorze (HoReCa), turystyka, kultura.
JAKIE SĄ WYMAGANE DOKUMENTY?
Zapoznaj się z regulaminem oraz kryteriami oceny i wyboru zgłoszeń. Pobierz wzór wniosku, umowy oraz instrukcje.
- Regulaminy i kryteria dofinansowania
- Wniosek i instrukcja wypełniania
- Wzór i lista dokumentów do umowy
- Przewodnik kwalifikowalności
KIEDY NALEŻY SKŁADAĆ WNIOSKI?
Wnioski o dofinansowanie wraz z wymaganymi dokumentami można składać od 6 maja do 5 czerwca 2024 za pomocą tego formularza.
W CO MOŻESZ ZAINWESTOWAĆ PIENIĄDZE Z KPO?
Fundusze z Krajowego Planu Odbudowy możesz przeznaczyć na nowe inwestycje np. w remont i modernizację Twojego lokalu, zakup nowoczesnych urządzeń i mebli gastronomicznych, lepszą wentylację i klimatyzację, uruchomienie ciągów wydawczych.
Pozyskane środki przeznaczysz też na rozszerzenie działalności, np. o usługi gastronomiczne świadczone na zewnątrz lokalu (np. na bankietach czy imprezach plenerowych), budowę lub rozbudowę ogródka, a także wprowadzenie usług cateringowych.
JAK POMOŻE CI GASTRO-ECONOMY?
- wyjaśnimy jak działa Krajowy Plan Odbudowy
- pomożemy wypełnić wniosek o dotację
- dobierzemy optymalne rozwiązania dla Twojej gastronomii
- zaprojektujemy gdzie najlepiej podłączyć urządzenia oraz ustawić meble
- zamontujemy sprzęt, przetestujemy jego działanie
- przeszkolimy z obsługi
- zagwarantujemy serwis
SKONTAKTUJ SIĘ Z NAMI!
+48 12 260 26 40
+48 512 56 44 00
biuro@gastroeconomy.pl