Biuro projektowe

O biurze

Każdy inwestor przed rozpoczęciem działalności gastronomicznej i uruchomieniem lokalu powinien zrobić pierwszy, najważniejszy krok – wykonać szczegółowy projekt technologii zaplecza gastronomicznego. Dopiero na jego podstawie można planować dalsze prace związane z przystosowaniem i wyposażeniem lokalu.

Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów, stworzyliśmy profesjonalne Biuro Projektów Gastro-Economy, do którego serdecznie zapraszamy już w momencie planowania prac budowlanych lub remontowych. Pozwoli to Państwu zaoszczędzić wiele kosztów związanych z przeróbkami budowlanymi i instalacyjnymi, a także kłopotów przy odbiorze lokalu.

01

KONCEPCJA

.
02

PLAN PRZESTRZENNY

.
03

ROZMIESZCZANIE URZĄDZEŃ TECHNOLOGICZNYCH

.
04

SPECYFIKACJA MEBLI I URZĄDZEŃ TECHNOLOGICZNYCH

.
05

OPIS TECHNOLOGICZNY

.
06

UZGODNIENIE PROJEKTU U RZECZOZNAWCÓW BHP/SANEPID, P.POŻ

.
07

WYTYCZNE INSTALACYJNE

.
08

WIZUALIZACJE 3D, WIRTUALNY SPACER

.

USŁUGI PROJEKTOWE

Każdy projekt wykonujemy na indywidualne życzenia klienta, uwzględniając:

  • rodzaj prowadzonej działalności gastronomicznej
  • wielkość i charakter lokalu
  • obowiązujące przepisy sanitarno-higieniczne
  • zasady BHP i podstawowe wytyczne HACCP

Nasze projekty mają wszystkie wymagane zatwierdzenia (Sanepid, BHP oraz ewentualnie przeciwpożarowe).

W projekcie techniczno-technologicznym obok doboru i rozmieszczenia wyposażenia zawarte są również:

  • wytyczne do projektu architektoniczno-budowlanego;
  • wymiary pomieszczeń niezbędne do zainstalowania zaproponowanego wyposażenia (projekt przebudowy);
  • rysunki przyłączy – wytyczne do projektów branżowych – tzn. dane dotyczące wymaganych przyłączy wodno-kanalizacyjnych, elektrycznych, gazowych i wentylacyjnych, które w sposób precyzyjny określają, w jakim miejscu muszą znaleźć się przyłącza, aby było możliwe odpowiednie podłączenie i właściwe funkcjonowanie urządzeń.

Nasz zespół to grupa specjalistów, których cechuje:

  • wieloletnie doświadczenie w projektowaniu zakładów gastronomicznych (od 1996 roku);
  • gruntowna i rzetelna wiedza dotycząca budowy i funkcjonowania oferowanych urządzeń – absolwenci licznych szkoleń produktowych i serwisowych.

Biuro Projektów Gastro Economy oferuje projekty technologii do obiektów nowych i modernizowanych uwzględniające:

  • różne warianty rozwiązań technologicznych
  • wszystkie wymagane zatwierdzenia: Sanepid, BHP i przeciwpożarowe (na życzenie)
  • wytyczne instalacyjne dla innych branż projektowych
  • opiekę nad inwestycją klienta od fazy pomysłu do rozpoczęcia działalności gastronomicznej

Na życzenie klientów opracowujemy koncepcje technologiczne do nowych i modernizowanych obiektów:

  • opracowanie projektu technologii – rysunki różnych wariantów
  • dobór wyposażenia oraz propozycję jego rozmieszczenia
  • wstępne oszacowanie kosztów

KONCEPCJA TECHNOLOGICZNA JEST PODSTAWĄ DO WYKONANIA PROJEKTU TECHNOLOGII

Nasz zespół pozostaje także do Państwa dyspozycji w zakresie konsultacji, porad, inwentaryzacji i wizji lokalnych przed podjęciem decyzji inwestora o kupnie bądź wynajmie lokalu albo o rozpoczęciu działalności gastronomicznej.

Do Państwa dyspozycji oddajemy także bibliotekę bloków w .dwg utworzonych dla urządzeń, mebli, ciągów wydawczych znajdujących się w ofercie firmy Gastro Economy. Więcej na ten temat znajdą Państwo w dziale „Materiały dla projektantów i architektów”.

Projektujemy: restauracje, pizzerie, kawiarnie, winiarnie, bary szybkiej obsługi, bary sushi, kebaby, kantyny pracownicze, kuchnie Cateringowe, domy przyjęć okolicznościowych, gastronomię hotelową, domy weselne, ośrodki wypoczynkowe i kolonijne, stołówki szkolne, pracownie szkolne, kuchnie szkoleniowe, przedszkola, sieci gastronomiczne.

Masz pytania? Potrzebujesz konsultacji, projektu? Skontaktuj się z nami!

e-mail: biuro@gastroeconomy.pl
tel. stacjonarny: +48 12 260 26 40
tel. komórkowy: +48 516 564 400