Biuro projektowe
O biurze
Każdy inwestor przed rozpoczęciem działalności gastronomicznej i uruchomieniem lokalu powinien zrobić pierwszy, najważniejszy krok – wykonać szczegółowy projekt technologii zaplecza gastronomicznego. Dopiero na jego podstawie można planować dalsze prace związane z przystosowaniem i wyposażeniem lokalu.
Wychodząc naprzeciw potrzebom naszych klientów, stworzyliśmy profesjonalne Biuro Projektów Gastro-Economy, do którego serdecznie zapraszamy już w momencie planowania prac budowlanych lub remontowych. Pozwoli to Państwu zaoszczędzić wiele kosztów związanych z przeróbkami budowlanymi i instalacyjnymi, a także kłopotów przy odbiorze lokalu.
KONCEPCJA
PLAN PRZESTRZENNY
ROZMIESZCZANIE URZĄDZEŃ TECHNOLOGICZNYCH
SPECYFIKACJA MEBLI I URZĄDZEŃ TECHNOLOGICZNYCH
OPIS TECHNOLOGICZNY
UZGODNIENIE PROJEKTU U RZECZOZNAWCÓW BHP/SANEPID, P.POŻ
WYTYCZNE INSTALACYJNE
WIZUALIZACJE 3D, WIRTUALNY SPACER
USŁUGI PROJEKTOWE
Każdy projekt wykonujemy na indywidualne życzenia klienta, uwzględniając:
- rodzaj prowadzonej działalności gastronomicznej
- wielkość i charakter lokalu
- obowiązujące przepisy sanitarno-higieniczne
- zasady BHP i podstawowe wytyczne HACCP
Nasze projekty mają wszystkie wymagane zatwierdzenia (Sanepid, BHP oraz ewentualnie przeciwpożarowe).
W projekcie techniczno-technologicznym obok doboru i rozmieszczenia wyposażenia zawarte są również:
- wytyczne do projektu architektoniczno-budowlanego;
- wymiary pomieszczeń niezbędne do zainstalowania zaproponowanego wyposażenia (projekt przebudowy);
- rysunki przyłączy – wytyczne do projektów branżowych – tzn. dane dotyczące wymaganych przyłączy wodno-kanalizacyjnych, elektrycznych, gazowych i wentylacyjnych, które w sposób precyzyjny określają, w jakim miejscu muszą znaleźć się przyłącza, aby było możliwe odpowiednie podłączenie i właściwe funkcjonowanie urządzeń.
Nasz zespół to grupa specjalistów, których cechuje:
- wieloletnie doświadczenie w projektowaniu zakładów gastronomicznych (od 1996 roku);
- gruntowna i rzetelna wiedza dotycząca budowy i funkcjonowania oferowanych urządzeń – absolwenci licznych szkoleń produktowych i serwisowych.
Biuro Projektów Gastro Economy oferuje projekty technologii do obiektów nowych i modernizowanych uwzględniające:
- różne warianty rozwiązań technologicznych
- wszystkie wymagane zatwierdzenia: Sanepid, BHP i przeciwpożarowe (na życzenie)
- wytyczne instalacyjne dla innych branż projektowych
- opiekę nad inwestycją klienta od fazy pomysłu do rozpoczęcia działalności gastronomicznej
Na życzenie klientów opracowujemy koncepcje technologiczne do nowych i modernizowanych obiektów:
- opracowanie projektu technologii – rysunki różnych wariantów
- dobór wyposażenia oraz propozycję jego rozmieszczenia
- wstępne oszacowanie kosztów
KONCEPCJA TECHNOLOGICZNA JEST PODSTAWĄ DO WYKONANIA PROJEKTU TECHNOLOGII
Nasz zespół pozostaje także do Państwa dyspozycji w zakresie konsultacji, porad, inwentaryzacji i wizji lokalnych przed podjęciem decyzji inwestora o kupnie bądź wynajmie lokalu albo o rozpoczęciu działalności gastronomicznej.
Do Państwa dyspozycji oddajemy także bibliotekę bloków w .dwg utworzonych dla urządzeń, mebli, ciągów wydawczych znajdujących się w ofercie firmy Gastro Economy. Więcej na ten temat znajdą Państwo w dziale „Materiały dla projektantów i architektów”.
Projektujemy: restauracje, pizzerie, kawiarnie, winiarnie, bary szybkiej obsługi, bary sushi, kebaby, kantyny pracownicze, kuchnie Cateringowe, domy przyjęć okolicznościowych, gastronomię hotelową, domy weselne, ośrodki wypoczynkowe i kolonijne, stołówki szkolne, pracownie szkolne, kuchnie szkoleniowe, przedszkola, sieci gastronomiczne.
Masz pytania? Potrzebujesz konsultacji, projektu? Skontaktuj się z nami!
e-mail: biuro@gastroeconomy.pl
tel. stacjonarny: +48 12 260 26 40
tel. komórkowy: +48 516 564 400