CHEMIA PROFESJONALNA
W każdym lokalu gastronomicznym bardzo ważna jest dbałość o higienę i czystość używanych urządzeń i mebli. Profesjonalne środki chemiczne to sprawdzony, skuteczny i sposób na uporanie się z plamami tłuszczu lub innymi zabrudzeniami skutkami przypalenia lub rozlania, przyschniętymi resztkami żywności, a także osadami kamienia. Są niezbędne do utrzymania długotrwałej sprawności sprzętu.
Środki chemiczne należy dobrać w zależności od urządzenia.
CZYSZCZENIE PIECÓW KONWEKCYJNO-PAROWYCH
Do czyszczenia komór pieców konwekcyjno-parowych idealnie nadają się kapsuły firmy MKN, proste w obsłudze i łączące w 1 wkładzie zarówno detergent jak i środek nabłyszczający. Doskonałe rezultaty gwarantuje certyfikowany, automatyczny system oczyszczenia WaveClean. Cały proces jest bezpieczny dla użytkownika i nie wymaga gogli ani rękawiczek. Warstwa wosku skutecznie izoluje od bezpośredniego kontaktu ze środkiem czyszczącym.
W sprzedaży znajdują się opakowania zawierające po 10 kapsuł czyszczących.
CZYSZCZENIE ZMYWAREK
Uniwersalne płyny marek Etolit i Meiko przeznaczone są do wody twardej, średnio twardej oraz miękkiej. Doskonale usuwają tłuszcz, skrobię i inne zabrudzenia z porcelany, szkła, tworzyw sztucznych czy stali nierdzewnej. Są przyjazne dla środowiska, gdyż nie zawierają chloru.
Przeznaczone są do zmywarek kapturowych lub podblatowych w restauracjach, hotelach czy stołówkach.
Post a Comment