CHEMIA PROFESJONALNA

W każdym lokalu gastronomicznym bardzo ważna jest dbałość o higienę i czystość używanych urządzeń i mebli. Profesjonalne środki chemiczne to sprawdzony, skuteczny i sposób na uporanie się z plamami tłuszczu lub innymi zabrudzeniami skutkami przypalenia lub rozlania, przyschniętymi resztkami żywności, a także osadami kamienia. Są niezbędne do utrzymania długotrwałej sprawności sprzętu.

Środki chemiczne należy dobrać w zależności od urządzenia.

CZYSZCZENIE PIECÓW KONWEKCYJNO-PAROWYCH

Do czyszczenia komór pieców konwekcyjno-parowych idealnie nadają się kapsuły firmy MKN, proste w obsłudze i łączące w 1 wkładzie zarówno detergent jak i środek nabłyszczający. Doskonałe rezultaty gwarantuje certyfikowany, automatyczny system oczyszczenia WaveClean. Cały proces jest bezpieczny dla użytkownika i nie wymaga gogli ani rękawiczek. Warstwa wosku skutecznie izoluje od bezpośredniego kontaktu ze środkiem czyszczącym.

W sprzedaży znajdują się opakowania zawierające po 10 kapsuł czyszczących.

CZYSZCZENIE ZMYWAREK

Uniwersalne płyny marek Etolit i Meiko przeznaczone są do wody twardej, średnio twardej oraz miękkiej. Doskonale usuwają tłuszcz, skrobię i inne zabrudzenia z porcelany, szkła, tworzyw sztucznych czy stali nierdzewnej. Są przyjazne dla środowiska, gdyż nie zawierają chloru.

Przeznaczone są do zmywarek kapturowych lub podblatowych w restauracjach, hotelach czy stołówkach.

MATERIAŁY WIDEO

Post a Comment