Project Description
JEVEN
W profesjonalnej kuchni nie może zabraknąć okapów o wysokich parametrach technicznych oraz znakomitej wydajności. Okapy Jeven zaspokoją oczekiwania nawet najbardziej wymagających użytkowników.
Urządzenia charakteryzuje doskonała efektywność filtracji tłuszczu niezależnie od ilości wywiewanego powietrza, przy jednoczesnej redukcji zapachów. To także nowoczesny design, elastyczność rozwiązań konstrukcyjnych, łatwa codzienna obsługa oraz szybki serwis.
RODZAJE OKAPÓW JEVEN
- Okapy wyciągowe, wyciągowo-nawiewne z wiązką wychwytującą lub wiązką wspomagającą dają możliwość zastosowania 5 różnych wariantów filtracji. Przeznaczone są do stosowania nad urządzeniami generującymi tłuszcz w trakcie wykonywania posiłków.
- Okapy wyciągowe kondensacyjne oraz wyciągowo-nawiewne typu kondensacyjnego przeznaczone są do pracy w miejscach dużej emisji pary wodnej, np. nad zmywarkami.
- Okapy wyciągowo – nawiewne z mgłą wodną przeznaczone są do stosowania nad urządzeniami gastronomicznymi opalanymi paliwem stałym: grille, piece na węgiel
ZASTOSOWANIA OKAPÓW JEVEN
Różnorodne okapy kuchenne Jeven mają szerokie zastosowanie w obiektach gastronomicznych, m.in.
- duże, średnie i małe restauracje,
- puby, bary, kawiarnie, bufety, bistra
- restauracje typu fast food – w centrach handlowych i nie tylko
- restauracje w hotelach, motelach, pensjonatach, ośrodkach wypoczynkowych i sportowych
- firmy cateringowe
- kantyny pracownicze, stołówki szkolne i studenckie
- szpitale, kliniki, sanatoria
- zakłady przetwórstwa spożywczego
Oprócz okapów, w ofercie marki Jeven znajdują się również m.in. systemy przeciwpożarowe oraz systemy zmiennej regulacji ilości przepływu powietrza.
Information
- Category: Wentylacja,
- Date: 2024-04-20