PIZZA MASTER

LINIA MODULAR

Stworzona z myślą o miejscach, które stawiają na najwyższą jakość pizzy. Musi być ona zachowana niezależnie od stopnia obciążenia urządzenia.

Piece Modular stanowią najlepsze rozwiązanie dla pizzerii, restauracji, piekarni oraz innych punktów wydawania żywności, gdzie najważniejszym czynnikiem jest wydajność pieca.

Serię pieców Pizza Master Modular charakteryzuje wysoka, jednolita wydajność grzewcza, niskie zużycie energii i ponadstandardowe wyposażenie podstawowe.

Wybór aż 50 podstawowych modeli o różnych wielkościach i konfiguracjach, z możliwością dodatkowej rozbudowy z nawiązką spełni wymagania każdego lokalu. Duża moc i wydajność urządzeń umożliwiają ciągłość pracy i gwarantują realizację dowolnej ilości zamówień.

W dużym lokalu gastronomicznym, kluczową sprawą dla każdego Klienta jest krótki czas oczekiwania i sprawna obsługa. To właśnie zapewniają piece Pizza Master Modular.

LINIA COUNTERTOP

Przeznaczona dla miejsc, w których wymagania jakości są wysokie, ale przestrzeń ograniczona.

Piece CounterTop to idealne rozwiązanie dla niedużych, często sezonowych lokali. Takich, które chcą wypiekać wysokiej jakości pizzę, ale potrzebują pieca mobilnego, który stanowić będzie miły dodatek do wystroju lokalu lecz zachowa wszelkie atrybuty i funkcje profesjonalnego pieca do pizzy.

Gdy przestrzeń jest ograniczona niewątpliwym atutem jest możliwość przygotowania zróżnicowanego menu. Piec musi być elastyczny, zdolny do pieczenia mięsa, ziemniaków i lasagne, ale również wypiekać doskonały chleb i ciasta. Piece CounterTop spełniają wszystkie te wymagania.

Piece Pizza Master z serii Counter Top dostępne są w 7 różnych rozmiarach i mogą być wyposażone w 1 lub 2 niezależne komory. Dla idealnego dopasowania, jedna lub dwie komory mogą być dodatkowo podzielone na 2 kolejne niezależne, poprzez zamontowanie dodatkowej płyty szamotowej i grzałki. Modyfikacja taka wykonywana jest w czasie procesu produkcyjnego na wyraźne życzenie Klienta.

LINIE PIECÓW PIZZA MASTER

Parametry dostępnych modeli z serii Modular oraz Counter Top.
icon

Linia PM 700

Głębokość: 710 mm
Dostępne szerokości:
710/1065 / 420 mm

icon

Linia PM 350

Głębokość: 335 mm
Dostępne szerokości:
355 mm - 710 mm

icon

Linia PM 550

Głębokość: 535 mm
Szerokość: 535 mm

icon

Linia PM 800

Głębokość: 820 mm
Dostępne szerokości:
820 / 1230 / 1640 mm

icon

Linia PM 400

Głębokość: 410 mm
Dostępne szerokości:
410 mm - 820 mm

icon

Linia PM 900

Głębokość: 920 mm
Dostępne szerokości:
920 / 1380 / 1840 mm

icon

Linia PM 450

Głębokość: 460 mm
Dostępne szerokości:
460 mm - 920 mm

PIECE DO PIZZY PIZZA MASTER - UNIKALNE WYPOSAŻENIE I FUNKCJE SPECJALNE

Przed dopuszczeniem do sprzedaży piece do pizzy z linii Modular oraz CounterTop, testowane są w ekstremalnej temperaturze 780°C.

Poznaj lepiej ich właściwości, funkcje, zastosowania oraz akcesoria dodatkowe*.

*W treści oznaczyliśmy czy dane funkcje dotyczą linii Modular, CounterTop lub czy wspólne dla obu serii.

01

Optymalna moc wypieku pod całkowitą kontrolą

Funkcja Turbo-start błyskawicznie rozgrzewa komory pieca do pożądanej temperatury. Niezależne, bezstopniowe sterowanie grzałek w strefie górnej i dolnej pieców pozwala na pełną kontrolę mocy każdego pieca Pizza Master. Dwufunkcyjny zegar z alarmem pozwala precyzyjnie ustawić czas wypieku w zależności od potrzeb.
02

Drzwi z dużą szybą, ergonomicznymi uchwytami i oświetleniem

Każdy piec PizzaMaster posiada solidnie wykonane drzwi z wyjątkowo wytrzymałymi łożyskami, które gwarantują wiele lat bezawaryjnej pracy. Z pomocą ergonomicznych uchwytów, drzwi otwierają i zamykają się bardzo płynnie i łatwo. Duża, odbijająca ciepło szyba daje doskonałą widoczność i minimalną utratę energii. Wyładunek, załadunek oraz podgląd stopnia wypieczenia pizzy ułatwia oświetlenie ksenonowe.
03

Wysoka, jednolita wydajność grzewcza

Piece z serii Modular posiadają bardzo wysoką wydajność cieplną z równomiernie rozmieszczoną temperaturą w komorach. Mogą być obciążone intensywniej niż inne, bez przedłużania czasu indywidualnego wypieku. Aby zrekompensować częste otwieranie drzwi w godzinach szczytu, tuż za drzwiami pieca zostały umieszczone dodatkowe grzałki o wyższej, dopasowanej mocy. To gwarantuje większą jednolitość temperatury oraz szybsze jej odzyskiwanie.

Piece z serii CounterTop są wyposażone w wysokiej jakości system izolacyjny, niezawodnie oferujący profesjonalne rezultaty wypieków.
04

Płyta szamotowa z naturalnej gliny z funkcją crisp

Specjalna porowata struktura glinianej płyty szamotowej zapewnia nagromadzenie odpowiedniej ilości ciepła oraz równomierne jego rozmieszczenie. Ta wyjątkowa cecha minimalizuje także ryzyko przypalenia spodu wypiekanego ciasta oraz gwarantuje jego odpowiednią chrupkość.

Powierzchnia płyty z naturalnej gliny jest także wysoce odporna na pękanie, przez co znacznie trwalsza niż inne typy płyt szamotowych.

Komory pieca CounterTop mogą być podzielone na dwie mniejsze poprzez zamontowanie dodatkowej płyty szamotowej. Podwoi to wydajność pieca.
05

Dodatkowe akcesoria dla linii Modular

Standardowo piece Modular posiadają od frontu wysuwaną półkę, która zgodnie z preferencjami użytkownika, może być umieszczona tuż pod piecem i służyć jako dodatkowy blat lub niżej w podstawie.

Wyposażone są też w podstawę, w której wszystkie nogi zakończone są kółkiem z blokadą, okap, z możliwością podłączenia i zintegrowania z centralnym system wentylacyjnym odprowadzającym opary oraz kontrolowaną regulację wentylacji pieca, której celem jest odprowadzenie nagromadzonej wilgoci.
06

Wydajność EXTREME - jeszcze wyższa temperatura pieczenia

Funkcja specjalna dla pieców Modular oraz CounterTop - wersja 500°C/932°F umożliwia wypiek pizzy neapolitańskiej, wypieków i innych potraw, wymagających szczególnie wysokiej temperatury.
07

Codzienna gotowość dzięki automatycznemu zegarowi

Funkcja specjalna dla każdego pieca - umieszczony na tablicy rozdzielczej automatyczny 7-dniowy zegar ułatwia i znacznie przyspiesza pracę pizzaiolo. Piec nagrzewa się o ustawionej godzinie i wyłącza po zakończonej pracy.

Dzięki zegarowi najwyższa wydajność pieca pokrywa się z godzinami otwarcia lokalu, bez straty czasu związanego z oczekiwaniem na osiągnięcie właściwej temperatury.

Panel sterowania piecem Pizza Master


Cyfrowy, przejrzysty i prosty panel sterowania jest jednakowy zarówno dla linii pieców Modular jak i CounterTop. Umożliwia sprawny wybór i ustawienie wszystkich parametrów. Ustawienia mogą być różne dla każdej z komór, zgodnie z wymaganiami produktów, które poddawane są w nich obróbce cieplnej. W piecach Pizza Master z kilkoma komorami, każda z nich posiada swój niezależny panel.

Panel sterowania piecem Pizza Master

MATERIAŁY VIDEO

Obejrzyj film i poznaj lepiej funkcje, parametry, zastosowania oraz korzyści jakie dają piece do pizzy Pizza Master z linii Modular oraz CounterTop.

Kontakt

Masz pytania? Jesteśmy tutaj, aby pomóc