Project Description
STAGIONELLO
Stagionello to włoski producent nowoczesnych i zaawansowanych technologiczne szaf chłodniczych do sezonowania mięsa i wędzenia ryb. Dzięki metodzie Coumo – opatentowanej, autorskiej technologii kontroli i regulacji pH, urządzenia gwarantują bezpieczne przechowywanie, konserwację, dojrzewanie, peklowanie fermentacyjne i wędzenie przechowywanej żywności. Wilgotność, temperatura, obieg powietrza i inne parametry są automatycznie sterowane za pomocą specjalnego oprogramowania i optymalizowane w zależności od rodzaju produktów. Efektem końcowym są doskonałe w smaku mięsa, kiełbasy i wędliny o niepowtarzalnym aromacie.
LINIE I FUNKCONALNOŚCI SZAF STAGIONELLO
SZAFY DO SEZONOWANIA MIĘSA I RYB
STAGIONELLO DRY AGE 3.0 to linia szaf, szaf typu walk-in oraz witryn do suchego sezonowania mięsa i ryb za pomocą systemu regulacji pH, zgodnego z najbardziej rygorystycznymi normami oraz rozporządzeniami dotyczącymi higieny oraz bezpieczeństwa żywności.
Szafy do sezonowania mięsa Stagionello Dry Age 3.0 wyposażone są także w nowoczesne technologie:
- HumiRight – do kontroli wilgotności oraz wagi mięsa
- Dyna Flow – system wentylacji, regulacji prędkości powietrza, badany i testowany w celu zapewnienia prawidłowej i jednorodnej wentylacji przepływu powietrza wewnątrz wszystkich części komory wewnętrznej. Zapobiega tworzeniu się pleśni i nieprzyjemnych zapachów wewnątrz urządzenia. Zawiera UV Clima Cure i jest wyposażony w system UV i światło.
- DryAgeControl / Climatic Recipe Book – osiem procesów dojrzewania w celu uzyskania bardzo delikatnego, smacznego, aromatycznego mięsa.
SZAFY DO WĘDZENIA ORAZ DOJRZEWANIA
STAGIONELLO MEAT CURING DEVICE to linia szaf walk-in, szafek i gablot przeznaczonych do dojrzewania tlenowego z zarządzaniem pH mięsa i ryb. Systemy przetwarzania są zgodne ze wszystkimi restrykcyjnymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa, norm sanitarnych i higieny przechowywania żywności. Kontrola procesu dojrzewania tlenowego gwarantuje minimum 30 dni, a nawet może wydłużyć się do 12 miesięcy.
Modele szaf do sezonowania mięsa Stagionello posiadają liczne, funkcjonalne systemy takie jak:
- Fumotic – do kontrolowania wilgotności, utraty wagi i wędzonego smaku mięsa
- Dyna Flow – system wentylacji i regulacji prędkości powietrza w komorze wewnętrznej, zapobiegający nieprzyjemnym zapachom oraz tworzeniu pleśni. Wyposażony w UV Clima Cure – .
- UV Clima cure – system UV zmniejsza ilość bakterii w powietrzu
- Sicur Food Control i zintegrowany Climatic Recipe Book Ricettario Climatico – osiem procesów dojrzewania tlenowego i starzenia na sucho, wydatnie wpływające na doskonały smak i aromat żywności w tym m.in. całych tusz, ćwiartek, przednich i tylnych kawałków.
DOSKONAŁA EKSPOZYCJA ŻYWONOŚCI
Wszystkie modele szaf do wędzenia oraz sezonowania mięsa i ryb Stagionello charakteryzuje elegancki, włoski design. Frontowe drzwi ze szkła przeciwmgielnego świetnie eksponują przechowywane ryby i mięso.
Dla lepszego efektu można także dodać szyby boczne i tylne by zapewnić widoczność ze wszystkich kątów.
ZASTOSOWANIE SZAF STAGIONELLO
Szafy do sezonowania mięsa Stagionello umożliwiają przygotowanie doskonałej jakości, tradycyjnych wyrobów mięsnych takich jak m.in. salami, prosciutto, pastrami, bresaola, frankfuterek, jamon serrano, a także do wędzenia ryb lub gotowania próżniowego metodą sous vide.
Znakomicie sprawdzają się w wykwintnych restauracjach, burgerowniach, zakładach produkcyjnych, wędzarniach, kiełbasiarniach, a także w supermarketach i innych sklepach.
MATERIAŁY VIDEO
Information
- Category: Chłodnictwo,
- Date: 2024-02-07