Chefs Culinar
Wiskitki

Historia Chefs Culinar
W 1923 r. na rynku niemieckim powstaje firma JOMO. Jej założyciel – Josef Moll z Goch nad Dolnym Renem – produkuje i dostarcza margarynę oraz inne tłuszcze jadalne do restauracji, szpitali oraz domów spokojnej starości w Niemczech Zachodnich i Środkowych.
Od 2010 r. następuje rozwój działalności na kolejnych rynkach, m.in. w Polsce (Chefs Culinar Sp. z o.o.).
Idea
Chefs Culinar to zaufany partner restauracji, hoteli i firm cateringowych. Każdego dnia dostarcza wszystkiego, co niezbędne. Łącznie w ofercie mają ponad 12’000 wysokiej jakości produktów – świeżych, fachowo przechowywanych a później sprawnie dystrybuowanych. Nazwa łączy w sobie kompetencje szefów kuchni (Chefs) i kulinarnej pasji (Culinar).
Jakie było nasze zadanie
Kompleksowe wyposażenie akademii kulinarnej i kantyny w najwyższej jakości sprzęt, najlepszych producentów.
Rozwiązanie
Z ogromnym zadowoleniem po długim procesie planowania i wielu rozmowach z ChefsCulinar, a następnie przy zaangażowaniu wielu specjalistów Gastro Economy, powstał jeden z najbardziej prestiżowych obiektów szkoleniowych na terenie Polski. Wyposażyliśmy największą w kraju akademię kulinarną oraz kantynę pracowniczą. Indywidualne podejście do tematu projektowego zaowocowało wykonaniem na zamówienie większości elementów nierdzewnych. Połącznie najwyższej klasy pieców konwekcyjno-parowych Magic Pilot, patelni multifunkcyjnych FlexiChef, ciągów cieplnych firmy MKN, zmywarek podblatowych i tunelowych firmy Meiko, płyt indukcyjnych firmy Berner, chłodnictwa firmy Cool Compact i Rilling, witryn chłodniczych Ideal Ake, winiarek Liebherr, wyposażenia drobnego firmy Blanco Profesional.
