Szkolenie cukiernicze Chefs Culinar

< Blog
szkolenie cukiernicze Chefs Culinar w Gastro-Economy

Szkolenie cukiernicze Chefs Culinar

17 października 2024 w showroomie Gastro-Economy odbyło się szkolenie cukiernicze przeprowadzone przez zespół doświadczonych kucharzy z Chefs Culinar.

Przeczytaj relację by poznać szefów kuchni oraz dowiedzieć się jakie smakołyki przygotowali. 

O CHEFS CULINAR

Chefs Culinar to zespół profesjonalistów doskonale rozumiejących potrzeby branży gastronomicznej, zajmujących się hurtową sprzedażą żywności wraz z doskonałym wsparciem merytorycznym.

Podczas przeprowadzanych szkoleń, warsztatów i pokazów, doradcy kulinarni Chefs Culinar pokazują nie tylko jak przygotować potrawy, ale także tłumaczą skąd pozyskać poszczególne składniki oraz dlaczego warto właśnie na nie postawić.

Po zakończeniu każdego szkolenia uczestnicy mogą skosztować przygotowywanych dań. Posiadają też kompletną wiedzę i są gotowi do odtworzenia ich w swoim lokalu, a następnie serwowaniu klientom.

PROWADZĄCY

Szkolenie cukiernicze zostało przeprowadzone przez trzech utalentowanych szefów kuchni Chefs Culinar.

Byli to:

  • Marcin Sikora – wszechstronny kucharz z bogatym, ponad 20-letnim doświadczeniem, w tym jako szef kuchni w 4 gwiazdkowym hotelu w Zamościu. Jest ambasadorem jednej z marek win. Założyciel bloga kulinarnego WcinajPolske.pl, na którym prezentuje autorskie przepisy.
  • Michał Cienki – młody i zdolny kucharz, specjalizujący się w cukiernictwie. Szef kuchni w pracowni cukierniczej, kilku restauracjach, a także cukiernik w znanej sieci hoteli. Jego osiągnięcia zostały docenione m.in. przez nominację miesięcznika „Kuchnia” do nagrody Kucharz Roku w kategorii desery.
  • Tomasz Nakonieczny – doradca kulinarny i szef kuchni z 20-letnim doświadczeniem. Odbył staż w pierwszej polskiej restauracji z gwiazdką Michelin. Był szefem kuchni w wielu restauracjach i hotelach mieszczących się m.in. na terenie województwa małopolskiego, świętokrzyskiego, mazowieckiego, czy lubuskiego. Pracował także w Norwegii.

desery ze szkolenia cukierniczego chefs culinar

JAKIE DESERY BYŁY PRZYGOTOWYWANE?

Podczas szkolenia zademonstrowano wiele różnorodnych deserów, takich jak:

  • Sernik borowikowy
  • Ptasie mleczko
  • Lody o smaku palonego masła
  • Ciasto cygaretkowe na ażurki
  • Mus czekoladowy / rokitnik / brownie z mąki migdałowej
  • Puree z pietruszki / czekolada / koper włoski / jabłko i marakuja
  • Pieczona gruszka / pate sable / słonecznik karmelizowany / chantilly waniliowy
  • Creme brulee z rozmarynem / galaretka malinowa / pianki / malinowy ajerkoniak
  • Pate choux / ganache pistacjowy / konfitura z owoców leśnych / kruszonka

Desery zaskakiwały bardzo ciekawymi kompozycjami smakowymi i były pięknie udekorowane, wspaniale prezentując się na talerzach.

Zobacz 3 minutowy filmik, pokazujący przygotowania do szkolenia oraz prezentację kolejnych smakołyków.

PODZIĘKOWANIA

Serdecznie dziękujemy szefom kuchni – Michałowi, Marcinowi i Tomkowi za wspaniałe i bardzo inspirujące szkolenie cukiernicze.

Dziękujemy również naszym uczestnikom i zapraszamy na kolejne wydarzenia w naszym showroomie.

ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE / POKAZ KULINARNY!

W planach mamy już kolejne warsztaty kulinarne w Gastro-Economy! Dowiedz się kiedy się odbędą, co będzie tematem oraz jak wziąć w nich udział.

Skontaktuj się z nami telefonicznie lub mailowo.
+48 12 260 26 40, +48 512 564 400
biuro@gastroeconomy.pl

Zobacz zdjęcia ze szkolenia cukierniczego